Спонсорът на Пирин Гоце Делчев Иван Арнаудов напусна отбора. Това стана ясно от официално изявление от страна на ръководството на неврокопчани.

Ето и целият му текст:

Господин Иван Арнаудов вече няма да бъде основен спонсор на нашия клуб. Тази новина може да бъде  обявена официално след разговора ни с него. Това е неговото окончателно решение и той има своите причини за избора си и единствено той може да ги коментира. Единственото в случая, което може да бъде казано е, че не му е било лесно да го вземе. Не е тайна обаче, че с решението му клубът ни загуби много и ще бъде доста трудно да се справяме без неговата помощ, а тя не бе никак малка. Господин Иван Арнаудов дойде в „Пирин“ с личната амбиция да помага и да направи така, че отново отборът ни да се върне в професионалния футбол, което бе и основната цел, която анонсира още в първия си ден тук. Това не бяха само думи, а те бяха подплатени с деля – бяха вложени немалко финансови средства в отбора за времето, в което дойде в клуба. Закупена бе отлична пълна екипировка, футболни топки, направено бе всичко за това всичко да бъде професионално и да се осигурят максимално добри условия за работа на всички в отбора. Той отдаде много сили, емоция и истински ентусиазъм, който е бил заразителен и за нас. Вярно е и това, че с представянето си като отбор не успяхме да защитим амбицията си да зимуваме на върха и сме пети поради обективни и субективни причини.

Никой обаче не може да отрече направеното от господин Арнаудов, който винаги остава един от нас и винаги ще има място в отбора. Именно от такива хора като него се нуждае футболът и спортът като цяло – амбициозни и искащи всичко да се развива професионално, да има прогрес. За съжаление на всички нас, които обичаме „Пирин“ дойде и неговото решение да се оттегли от позицията на главен спонсор и има своите доводи за него. Той обаче даде да се разбере, че не обръща гръб на отбора и ние можем да разчитаме в бъдеще на опора от негова страна, но не по начина, който бе до момента. Ние вярваме на това, защото неведнъж е доказвал, че държи на думата си.
При създалата се ситуация ще трябва търсим начини да продължим напред и това не означава, че сме се отказали от гоненето на целта номер едно пред отбора ни – спечелване на правото отново да играем в професионалния футбол. Отново ще разчитаме основно на средствата, които са отделени за нашия отбор от страна на общинския бюджет, а така също и на други хора, фирми и институции, които искат да помагат на „Пирин“. След случилото се ще се наложи да коригираме във финансов план някои неща в нашата работа, които след оттеглянето на главния споснор, разбираемо, не могат да продължат да бъдат по същия начин. Ние имаме своите отговорности към града, към клуба, към хората, които работят в него и го обичат, както и към онези над 140 млади хора, които тренират в различните му гарнитури и ще продължим да работим в името на всички тях със същата отговорност и загриженост.

Сега в началото на сезона ще трябва да се изправим пред предизвикателствата и да продължим напред!

За всичко направено в името на „Пирин“ изказваме благодарност на господин Иван Арнаудов и знаем, че той никога няма да престане да обича отбора, в който винаги ще има място за него! Нека си пожелаем успехи в бъдещето и още повече успехи, повече осъществени амбиции и мечти.“