Ръководството на ФК Пирин (Гоце Делчев) излезе с официална позиция по повод твърденията на гостуващия отбор на Ботев (Ихтиман), че местната публика е замеряла с бутилки и камъни скамейката на гостите, а домакинът на Ботев е бил ударен с бутилка минерална вода.

Срещата от 2-ия кръг в Югозападната Трета лига завърши с победа на гостите с 1:0, като този факт още повече озадачава подобна реакция.

"Категорично не приемаме твърденията на Ботев (Ихтиман) за хвърлени предмети и ударен човек от техния щаб. ФК Пирин (Гоце Делчев) винаги е уважавал своите противници на терена и извън него и не може да остане безучастен когато се говорят клевети и неверни твърдения. Не отричаме, че нашата публика е темпераментна и горещо подкрепя отбора си, но категорично не е имало хвърлени предмети и ударени хора", се казва в официалната позиция на клуба от Гоце Делчев.

"Без да изглежда като заяждане, много добре знаем как протичат домакинските мачове в Ихтиман. И как преди две години беше ударен старши треньорът на Сливнишки герой от местен привърженик, който проби охраната и влезе в тунела. След което Петър Малинов беше приет с комоцио в Пирогов".

"ФК Пирин (Гоце Делчев) винаги е бил за коректно поведение на всички фенове, подкрепящи своите любими отбори. Но също така е против изнасянето на невярна информация и вкарване на излишно напрежение", завършва становището на Пирин (ГД).

Неврокопчани допълват, че мачът е преминал с доста заряд, както подобава на една мъжка битка. Дори техен защитник- Зафир Катунчев е с шевове по главата и е приет в болницата, но никой не го прави на въпрос или да оправя претенции към гостите.