Изключително зрелищна и резултатна победа зарадва фенове и ръководство на Ботев Ихтиман. 

Тимът на Валери Свиленов победи Пирин Гоце Делчев с 5:0 в двубой от 24-ия кръг на Югозападната Трета лига. Хеттрик за успеха реализира Георги Недялков, а два гола бяха записани срещу името на централния нападател Николай Петков.

Изключително приятния и слънчев ден донесе и ценни 3 точки за Ботев, а головото шоу стартира в 27-ата минута на срещата, когато падна и първия гол. Само пет минути по-късно дойде и второто попадение, а в края на полувремето резултатът беше вече класически.

През втората част съпротивителните сили на гостите понамаляха, а Петков и Недялков съумяха да фиксират крайния резултат до 60-ата минута на двубоя.

Гостите отвърнаха до края на мача с две интересни атаки, при едната от тях дори след намесата на вратаря, топката се удари от гредата.

След този успех Ботев вече има 14 точки, като продължава да преследва Германея Сапарева баня с актив от 16 точки (загуба в този кръг от Миньор Перник у дома с 1:2) и Елин Пелин със 17 точки (загуба този кръг у дома от Хебър с 0:4).

Пирин Гоце Делчев е на 15-ото място с 19 точки.

На върха ЦСКА 1948 разби Марек у дома със 7:0 и вече има 61 точки, а преследвачът Хебър е с 58.

В събота (7 април) ЦСКА 1948 гостува на Сливнишки герой в Сливница, Хебър е домакин на Вихрен, а в дъното Ботев гостува на Пирин Разлог, Германея е гост на Чавдар Етрополе, а Елин Пелин гостува в Перник на Миньор.