Ръководството на третодивизионния Пирин Гоце Делчев излезе с  декларация срещу съдийството във вчерашния мач с Балкан Ботевград от 8-ия кръг в Югозападната Трета лига. Срещата завърши 1:4, а гоцеделчевци имат сериозни претенции към главния съдия Венцислав Митрев от София, най-вече за различния критерий при правилото за отсъждане на наказателен удар (дузпа). Според тях, това не е първи случай от началото на сезона за подобно тенденциозно отношение на съдиите към отбора.
 
"Изказваме острото си възмущение от съдийството на рефера Венцислав Митрев и ръководената от него съдийска бригада по време на срещата от 8-ия кръг на Югозападната Трета Лига между Пирин 1912 (Гоце Делчев) и Балкан (Ботевград), играна на 24 септември на Градския стадион в гр. Гоце Делчев. Главният арбитър не спази основен принцип в съдийството – да отсъжда само и единствено според ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА футбол. С част от решенията си по време на срещата Венцислав Митрев демонстрира тенденциозно отношение спрямо „Пирин“, показвайки различен критерий в отсъжданията, с което предизвика недоволство от фенове и футболисти.
 
Това е пореден мач на Пирин, в който съдийските отсъждания оставят впечатление за тенденциозно отношение срещу отбора от Гоце Делчев. Досега не давахме гласност на неправдите с надеждата, че е въпрос на неможене на съдиите и че в следващите домакински мачове все ще се появи съдия, който ще свири безпристрастно и няма да бъде главно действащо лице, но не. Това така и не се случи. Чашата на търпението преля с поредната подигравка този път от страна на Венцислав Митрев с  множеството му обратни и тенденциозни отсъждания в мача, ще обърнем внимание само на  фрапантните. И както винаги нашите думи не са напразни, а подкрепени с доказателства, предлагаме ги на Вашето внимание", се казва в декларацията.