В първия си контролен мач Вихрен победи с 4:3 състава на Пирин Гоце Делчев. През първата част на срещата по-добре на терена стояха футболистите на Пирин, които поведоха в резултата чрез Джамба в 27-ма минута.

Пет минути преди почивката Янислав Тусонджиев направи резултата 2:0 за гостите. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка. Наставниците на двата отбора Здравко Лазаров и Димитър Крушовски поетапно пуснаха в игра футболистите от резервната скамейка. Второто полувреме започна с равностойна игра, но до отбелязване на на нови попадения така и не се стигаше.

В 59-та минута Лъчезар Давков при контраатака на гостите изпрати топката под плонжа на Ради Ангелски за 0:3. От този момент нататък темпото на игра на футболистите на Пирин Гоце Делчев спадна чувствително. Футболистите на Вихрен заиграха на много високи обороти и успяха да реализират четири попадения до края на срещата, като Николай Георгиев в 75-та минута успа от дузпа да намали на 1:3. Останалите три гола бяха дело на Димитър Макриев, който направи отличен дебют с фланелката на Вихрен.