В понеделник от 14 часа на градския стадион в Гоце Делчев ще стартира първия етап от зимната подготовка на мъжкия отбор на местния Пирин. Засега няма нови футболисти, които да облекат тренировъчния екип на представителния тим.

"Текат преговори с четирима от други отбори извън града. Със сигурност ще се търсят още футболисти, за да може да търсим начин за постигане на поставената ни цел, а именно влизане в по-горната дивизия."

"Напуснаха ни Мартин Газиев - преминал в отбора на Царско село, и голмайстора Томи Костадинов, който вече е в македонския Брегалница от град Щип. Правим всичко възможно единият от етапите на зимната подготовка да премине в най-южната част на България в Петричко-Санданския район."

"Останалите два етапа със сигурност ще преминат при местни условия", сподели наставникът на гоцеделчевци Йордан Боздански. Засега уговорените контролни мачове са:

21 януари с Пирин Разлог;
25 януари със Струмска слава Радомир-на стадиона в село Коларово;
11 февруари с Вихрен Сандански;
18 февруари с Банско.

"В момента се водят преговори за дати, терени и часове с два гръцки отбора. Говорим с Докса от град Драма, както и Като Неврокопи, намиращ се в близост до Гоце Делчев."

"Имам уверението да изиграем и контролни срещи с отборите на Пирин Благоевград и Беласица Петрич. За деветия контролен мач ще търсим отбор , който ще се готви по това време в региона", каза Йордан Боздански. /БТА