Осем футболисти на „Пирин“ Гоце Делчев, бойкотирали мача от 9-ия кръг на Югозападната „В“ група срещу „Ботев“ Ихтиман заради неизплатена една заплата, бяха изгонени от тима. В тяхно отсъствие неврокопчани направиха 3:3. Президентът на клуба Благомир Томов излезе с официално становище, в което отговаря и на нападките на кандидат-кмет на града.

„На 03.10.2015 г. изпълнителният директор на клуба ми съобщи, че шестима от футболистите на отбора отказват да участват в предстоящия на следващия ден футболен мач. Срещнах се с тях и разбрах, че причината е неизплащането на 1 месечна заплата, която те заедно с останалите момчета следваше да получат на 25 септември. Факт е, че има закъснение 8 дни. Ако цената на морала е 500 лева или 8 дни закъснение...

Никога не съм казвал, че в отбора всичко е наред. Напротив, многократно съм говорил публично за задълженията към държавни институции, треньори и футболисти с факти и числа. Задълженията към Националната агенция за приходите към момента са в размер на 211 000 лева. Имаме споразумение за разсрочването им. Заплатите в клуба, както стана ясно, се изплащат, макар и с няколкодневно закъснение", се казва в становището на шефа.