Димитър Крушовски ще води Пирин Гоце Делчев, след като Анатоли Тонов беше освободен от поста старши треньор. 

До промяната, която вероятно е временна, се стигна след загубата в петия кръг на Югозападна трета лига срещу Рилски спортист.

"Разделяме се като приятели по взаимно съгласие с досегашния наставник Анатоли Тонов. Той е един много добър човек и треньор. Лично аз го доведох в Гоце Делчев, но явно е много чувствителен и не търпи загубите на отборите, които ръководи. Има ги тези неща във футбола. Неговите функции засега се изпълняват от директора на ДЮШ на клуба Димитър Крушовски. Трябваше да реагираме бързо, защото предстоят два мача през настоящата седмица. В сряда, 7 септември, в мач за купата на България ще играем срещу Марек-1915 и в среща от шестия кръг за първенството в неделя, 12 септември, ще играем срещу Германея Сапарева баня. Време за умуване няма. На този етап не може да привличаме и нови футболисти. Не се оправдавам, но в Самоков претърпяхме загуба от местния Рилски спортист, защото отсъстваха основни футболисти - наказаният Иван Спахиев, контузените Мартин Газиев, Любо Витанов и отсъстващият по семейни причини Радослав Моллов. Невъзстановен от контузия беше и опитният Боби Хазуров. Футболистите, на които Анатоли Тонов гласува доверие, не влязоха добре в мача", каза президентът на Пирин - Иван Близнаков.

"Да се надяваме, че това ще бъде последният ни неуспешен мач до края на първенството, защото преследваме цел, а тя е влизане в по-горната втора лига от 2017 година", добави той./БТА