Столичната полиция е предотврати внасянето на голямо количество пиротехника на стадион „Българска армия“ преди мача на „червените“ срещу Пирин Гоце Делчев вчера, информира пресцентърът на МВР.

ЦСКА се наложи 4:0 в мач от 16-ия кръг на В група след голове на Самир Аясс, Момчил Цветанов, Николай Цветков и Борис Галчев.

Забранените изделия били укрити в ударни музикални инструменти, част от хореографията на привържениците на ЦСКА, се уточнява в информацията.

“Столичната полиция предотврати внасянето на голямо количество пиротехника преди футболната среща между отборите на ЦСКА и Пирин - Гоце Делчев, състояла се вчера на стадион „Българска армия“.Забранените изделия, укрити в барабани, са открити при проверка на артикулите за хореографията на привържениците на ЦСКА. Част от намерените пиротехнически изделия са опасни за живота и здравето на зрителите. На опиталите се да внесат забранените предмети са съставени актове за установени административни нарушения по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия”, се казва в официалното съобщение от МВР.

ЦСКА често търпи сериозни санкции от Българския футболен съюз именно заради използването на пиротехника.