Локомотив София направи всичко възможно главният съдия Христо Ристосков да запомни 150-ия си мач в А група. Столичани пропуснаха две дузпи срещу гостуващия Пирин Гоце Делчев, но все пак победиха с 1:0 в мач от 27-ия кръг на А група, който бе част от битката в долната седмица. Единственото попадение реализира Маркиньос в 69-ата минута, но и бразилецът бе емнат от феновете, тъй като бе един от грешниците при изпълнението на наказателните удари.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ЛОКОМОТИВ СОФИЯ ВИЖТЕ ТУК!

Един от най-опитните ни съдии получи специален плакет от БФС заради постижението си, но още от първите секунди попадна в центъра на събитията. Не бе изминала и една минута от началото, когато Петър Димитров бе повален от противник в наказателното поле на Пирин и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана щатният изпълнител Маркиньос, който обаче стреля несериозно в центъра на вратата и Абди Абдиков отрази. Кълбото стигна до Иво Иванов, който също успя да шутира, но стражът на гостите пак спаси.

В 12-ата минута обаче Локомотив отново получи шанс да се разпише след 11-метров наказателен удар. Петър Димитров пак бе препънат в пеналта, но този път централният нападател Раул се зае с изпълнението. И той обаче предпочете да шутира в средата, а Абдиков отново разгада намеренията на изпълнителя и спаси.

Дълго време футболистите на домакините бяха в шок от случилото се и не успяха да сътворят нищо запомнящо се за дълъг период от време, което доведе единични викове „Оставка!“ по трибуните.

В крайна сметка Локомотив успя да стигне до победата в 69-ата минута. Маркиньос пое топката в половината на Пирин и намери Раул по десния фланг. Нападателят нахлу в наказтелното поле и върна назад към бразилеца, който по земята стреля за 1:0.

С победата „червено-черните“ вече имат актив от 34 точки на 10-ото място, на 12 пред намиращия се зад тях Черноморец Бургас. Пирин е 13-и с 15 точки.