ЦСКА победи без никакви проблеми Пирин Гоце Делчев с 2:0 в последен мач от 21-вия кръг на А група. През целия мач „армейците“ имаха тотално преимущество над последния в А група като направиха и доста пропуски, благодарение на които резултатът на почивката бе 0:0. Голове на Мамади Сидибе и Ивайло Чочев през втората част обаче донесоха трите точки за домакините.

ВИДЕО ОТ УСПЕХА НА ЦСКА ВИЖТЕ ТУК!

Още от началото положенията пред вратата на Юсев се наредиха положение след положение. Тодор Янчев и Емил Гъргоров направиха пропуски в първите 20 минути, а след тях бе ред на защитниците Апостол Попов и Валентин Илиев да стрелят неточно от чудесни позиции.

Омар Косоко също не бе прецизен, а Мартин Петров на два пъти от фаул стреля в стената на гостите. Така почивката дойде при нулево равенство, въпреки че гостите рядко успяваха да минат центъра на терена.

Логичното все пак се случи през второто полувреме, когато „червените“ стигнаха до два гола.

В 55-та минута Марсиньо влезе на мястото на Мартин Петров, а само минута по-късно резултатът бе открит.

Емил Гъргоров пое добре в наказателното поле, Юсев спаси удара му, но топката отново попадна в Бадема, който подаде към Сидибе, а тъмнокожият нападател без проблеми реализира първия си гол в А група.

В 70-та минута всичко в мача вече бе ясно след втори гол за „армейците“. Груба грешка в отбрана направи Васил Панайотов, който се засуети с топката. Тя му бе открадната от влезлия като резерва Ивайло Чочев, който останал сам срещу Юсев вкара без проблеми за крайното 2:0.

В класирането ЦСКА изпревари Левски и е на пето място с 38 точки, колкото имат и пловдивските Ботев и Локомотив. Пирин Гоце Делчев остава твърдо на последното място с 9 точки.