Пирин Гоце Делчев спечели аутсайдерското дерби срещу Нефтохимик с 3:2 като домакин в мач от 26-я кръг на А група. По този начин Пирин записа четвърта победа от началото на сезона, докато бургазлии останаха на последното място в класирането.

Пирин влезе по-добре в мача и можеше да поведе в резултата още в 7-та минута, когато Марио Близнаков центрира от корнер в наказателното поле на Нефтохимик, след което Крушовски стреля с глава, но Георгиев успя да спаси.

СНИМКИ: Пирин спечели аутсайдерското дерби срещу Нефтохимик

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Пирин излезе напред в резултата в 8-та минута, когато след грешка на Ивелин Янев, Борислав Хазуров получи топката, след това прехвърли защитник на Нефтохимик и вратарят Георгиев, след което на празна врата вкара за 1:0.

Нефтохимик можеше да изравни резултата в 39-та минута, когато Живко Петков остана сам срещу Абдиков и стреля, но вратарят на Пирин спаси.

Гостите изравниха резултата в 43-та минута, когато Божинов центрира в наказателното поле на Пирин, където Живко Петков успя да засече топката с глава и да я прати във вратата на Абдиков.

Пирин отново излезе напред в резултата в 47-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Нефтохимик топката стигна до Марио Близнаков, който бе оставен непокрит и отблизо вкара за 2:1.

Домакините вкара трети гол в 50-та минута, когато Марио Близнаков получи топката в наказателното поле на Нефтохимик, след което финтира защитник на гостите и с удар покрай Георгиев направи резултата 3:1.

В 65-та минута Николай Костов влезе на скорост в наказателното поле на Пирин, след което финтира Кантунчев и след съприкосновение с него падна. Главният съдия Георги Игнатов вдигна жълт картон на Костов за симулация.

Гостите от Нефтохимик получиха правото да изпълнят дузпа в 67-та минута, когато Живко Петков падна в наказателното поле на Пирин след съприкосновение със защитник на домакините, а Георги Игнатов този път реши да посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Божинов в 67-та минута.

До края на срещата домакините удържаха аванса си от един гол.

След този успех Пирин Гоце Делчев вече има 15 точки и се намира на тринадесето място, докато Нефтохимик остана с 12 точки и е на четиринадесета позиция.

СНИМКИ: Пирин спечели аутсайдерското дерби срещу Нефтохимик

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов