Отборът на Черноморец се наложи с убедителното 5:0 над Пирин Гоце Делчев в мач от 19-я кръг на А група. Начало на головата фиеста на стадион „Лазур“ постави Николай Павлов в продължението на първото полувреме, а през втората част точни за „акулите“ бяха Яни Пехливанов, Жозюе Баламанджи, Ванчо Траянов, както и Амари Наджип.

Успехът дойде като живителна глътка въздух за бургазлии, които в предишния кръг загубиха от Ботев Пд с 1:6.

Първото полувреме ще се запомни с това, че домакините създадоха няколко чисти положения. В 14-ата минута Баламанджи се озова на чудесна позиция, но не успя да се разпише от точката на дузпата. Последва положение в 36-ата минута, при което Амари изведе Павлов в наказателното поле, но ударът на последния мина в страни от вратата на „неврокопчани.“

Още няколко акции на бургазлии, завършили без успех, обусловиха предстоящото откриване на резултата. В продължението на първото полувреме, при хубаво центриране в наказателното поле на Пирин, Николай Павлов изпревари вратаря на гостите и откри резултата за 1:0.

Малко след подновяването на играта възпитаниците на Димитър Димитров – Херо удвоиха. В 54-ата минута Филипов центрира от фаул, получи се разбъркване, а най-съобразителен се оказа Яни Пехливанов, който се разписа за 2:0.

Глътка въздух за Черноморец след успех над Пирин ГД

източник: Lap.bg

В 73-ата минута резултатът стана класически. Баламанджи се разписа за 3:0 и регистрира първи гол на сметката си с екипа на Червноморец. Като че ли това не стигна на „акулите“ и само 4 минути по-късно играчите на Херо отново ликуваха. Николай Павлов подаде добре на Ванчо Траянов, а той не остави шанс на Илко Пиргов – 4:0. Във втората минута на даденото 3-минутно продължение на срещата Амари Наджип нареди името си сред голмайсторите за 5:0.

Със спечелените три точки Черноморец се изкачи до 11-а позиция с 18 точки, докато Пирин продължава да е в дъното с 9 пункта.

Глътка въздух за Черноморец след успех над Пирин ГД

източник: Lap.bg