Българският футболен съюз най-после,след години упорстване взе единственото решение, което може да запази донякъде интереса към родното първенство -намаляване на отборите в А група. Повечето от малките европейски страни направиха тази стъпка по-рано и резултат е налице-бият ни, където ни хванат.

Сега от футболната централа видяха, че интересът на спонсори и телевизии към българския шампионат е почти нулев и бързат да наложат промяната. Само че изведнъж не става-не можеш да кажеш на отборите,извоювали си оставане или промоция,че няма да играят в елита. Затова сега надеждата е в лицензионната комисия-а дано някой остане без лиценз,че да намалим отборите легално.

Остава само да се чудим ,защо това не стана миналата година, когато имаше идеална възможност да се въведе сега лансирания формат. Отборите в А група бяха точно 14, но след някакви идиотски баражи влезе четвъртият от източната Б група, а един изпаднал остана. Вижте пък сегашната челна шестица, която и в момента разпределя титлата и евроквотите! Дали нямаше да са интересни плейофите между тези отбори?

Така че,решението на БФС този път е похвално,но както обикновено,сериозно закъсняло.