Най-добрата българска състезателка по спортна гимнастика - Валентина Георгиева, която спечели сребърен медал на финала на прескок на Европейското първенство в италианския град Римини, заяви, че ще гони добро представяне на предстоящите турнири от Световната купа във Варна и Републиканското първенство.

17-годишната ни състезателка сподели, че се намира в състезателен режим и не смята да намалява оборотите преди Олимпиадата в Париж.

„Усещането е неописуемо. Всъщност, всичко започва от влизането в тази зала - от Георги Аспарухов, Левски-Спартак. За първи път стъпих в тази зала, когато започнах да се занимавам със спорт. Оттук дойде и идеята за спортната гимнастика. Това е моят клуб, за него съм се състезавала от първото ми състезание до ден днешен. Искам много да благодаря на г-н Проданов, на моя треньор, на БФ по Гимнастика, на абсолютно всички за това, че са зад мен и ме подкрепят. Без тяхната помощ нямаше да стигнем дотук“.

Снимки: LAP.bg
14 снимки

„В края на месеца има Световна купа във Варна. Очаквам там добро представяне, гоним финал на прескок и може би на други уреди, защото ще играя многобой. После имаме Републиканско първенство – края на юни и началото на юли месец. И настъпва вече месеца на Олимпиадата. Дотогава няма да спираме подготовката, ще усложняваме прескоците, също така гредата и успоредката. Като цяло тренировките ще се подобряват все повече и повече“.

„Смятам да усложня втория прескок, за първия не съм сигурна. За втория прескок смятам да добавя още една половинка, за да ми вдигне още малко и началната стойност“.

„След контузията казах, че ще се завърна по-силна и, като че ли надраснах всичкото психическо напрежение, което имаше в предишните състезания, включително на Европейското, на което се контузих. Но със сигурност се чувствам по-уверена в себе си, по-сигурна в представянията си, в приземяването си и като цяло знам, че едно състезание ще бъде успешно още от мига, в който пристигна на него“.

„Ще гоня добро представяне, със сигурност. Няма да се пазя толкова много, защото от началото на годината досега имам доста състезания и съм в състезателен режим и форма. Нямам време да изляза от нея, защото времето тече и Олимпиадата чука на вратата зад нас“, заяви Георгиева.