Защитникът на Наполи Жуан Жезус излезе с официално обръщение, след като Италианската футболна федерация не наложи наказание на Франческо Ачерби от Интер. Бразилецът обвини италианския национал в расистка обида. 

На 17 март в мач от 29-ия кръг на Серия "А" бразилецът съобщи на съдията, че Ачерби го е обидил на расова основа в ситуация, в която двамата са се борили за топката на корнера. 

 

"Уважавам решението, но ми е трудно да го разбера и ми оставя горчив вкус. Наистина съм обезкуражен от изхода на тази сериозна афера, в която единствената ми грешка бе, че постъпих като джентълмен, като не прекъснах важен мач с всичките неудобства, което това щеше да донесе на зрителите. Надявах се, че поведението ми ще бъде оценено и, може би, прието като пример", гласи обръщението на бразилеца, разпространено от клуба му. 

"Не очаквах такова решение. Опасявам се, надявам се да бъркам, че това може да създаде опасен прецедент за извинение на някои неуместни постъпки. Надявам се, че тази тъжна история можеше да помогне като пример за света на футбола да помисли върху толкова сериозен и важен проблем за решаване", завърши Жуан Жезус.