Отборът на Черноморец успя да направи пълен обрат при гостуването си на Пирин в Гоце Делчев. В мач от 28-ия плейофен кръг, бургаският тим стигна до успех с 2:1, като двата гола за гостите дойдоха само в рамките на три минути. Успехът обаче няма да помогне на Черноморец да излезе от зоната на изпадащите. Тимът на Димитър Димитров събра актив от 28 точки и остава на 11-ата позиция във временното подреждане. Пирин пък твърдо заема предпоследното място.

Резултатът в мача бе открит в 38-ата минута при едва първата по-опасна атака на домакините. Панаьотов намери Ели Маркес отдясно, бранителят напредна добре към наказателното поле и с премерен удар по земя не остави шансове на вратаря Кунчев. При такъв резултат завърши и първата част на Градския стадион в Гоце Делчев.

През второто полувреме нещата не се промениха особено и двубоят продължи да тече в спокойно темпо. Все пак гостите стигнаха до изравнително попадение в 67-ата минута, когато Лъчезар Балтанов вкара с прецизен удар. Само три минути по-късно, току-що влезлият Милен Василев също се разписа след самостоятелен пробив и далечен удар.

В оставащите минути до края на мача, играта се накъса изключително много, като футбол почти не се игра. Така въпреки резултата, двата тима запазват местата си в зоната на изпадащите.