Старши треньорът на третодивизионния Пирин (Гоце Делчев) Димитър Крушовски напуска поста по свое желание, съобщи самият той пред БТА.

Причината е, че хора от ръководството на клуба се опитали да му оказват натиск и да бъдат върнати в отбора бивши футболисти, които през есента бяха част от групата на бойкотиращите. С него си тръгва и помощникът му Никола Стойков, който го подкрепя солидарно.

"Аз сам взех решение да напусна представителния отбор на Пирин (ГД), тъй като не съм съгласен с опитите да ми бъде оказвано влияние върху определени мои решения. При това положение нямам повече място в тима, каза Крушовски, който обаче остава в клуба като старши треньор на децата от набор 2001/2002. "С чисто сърце пожелавам успех на момчетата занапред", коментира Крушовски.

36-годишният бивш защитник Крушовски прекрати кариерата си през 2014-а година, а през есента на 2015-а година влезе в щаба на Тодор Киселичков като негов асистент. След напускането на Киселичков, именно на Крушовски се падна отговорността да води тима в трета дивизия.

Гоцеделчевци извървяха за три години пътя от А група до долната половина на Югозападната В група. Клубът има задължения, които са натрупани още в периода му в елитната група, но оскъдното общинско финансиране и липсата на широка спонсорска помощ пречат да изчистването им.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS