Отборът на Пирин Гоце Делчев загуби с 0:6 от елитния гръцки Ксанти в последния си мач за този сезон. Контролата се игра по молба на гръцкия отбор, на който му предстои плейаут за оставане в гръцкия елит на 7 юни. Най-вероятно Шкода Ксанти ще играе бараж за оставане срещу Ираклис Солун или Олимпиакос Волос.

В двубоя Йордан Боздански заложи на практика на титулярния състав от пролетния полусезон, като единствено Мартин Газиев не игра заради контузия, а Ели Маркес влезе като резерва.

В двубоя имаше интрига до края на първото полувреме. След пропуски на Солтани и Триадис, в 36-та минута Мандалос откри резултата. Домакините имаха претенции за засада.

Две минути по-късно бе отменен гол отново на Мандалос, който си помогна с ръка и главният съдия Ивайло Стоянов правилно отмени попадението.

В 43-та минута гърците получиха право на изпълнение на дузпа, след като Гуцев фаулира Мандалос в наказателното поле. Последва скандал между футболистите на Ксанти кой да изпълни дузпата, като алжирецът Солтани обиден, че не получи това право напусна терена. От бялата точка французинът Никола Марин направи резултата 2:0.

Пирин Гоце Делчев

източник: Gong.bg

Още в първата атака за второто полувреме след удар на Витанов вратарят Кириякос изпусна топката и от 4-5 метра Борислав Хазуров не успя да улучи опразнената врата.

В 61-та минута Мандалос вкара втория си гол в мача и резултатът стана класически.

Влезлият като резерва Панос се отличи с хеттрик – 75, 77 и 90 минута след асистенции на аржентинеца Рубен Астрада.

Десет минути преди края на мача Борислав Хазуров отново остана сам срещу вратаря на гърците, който отново парира удара му.

На полувремето и двамата треньори направиха много смени. За това и мачът бе много по-открит.

Пирин Гоце Делчев

източник: Gong.bg

Йордан Боздански пусна в игра абсолютно всичките юноши, които бе записал в тимовия лист. Много приятно впечатление направи фактът, че въпреки приятелския характер на срещата, 10-15 запалянковци от Ксанти дойдоха да гледат своя отбор в Гоце Делчев.

През лятото Пирин Гоце Делчев най-вероятно ще върне визитата, като отборът най-вероятно ще участва в международен турнир.