Отборът на Пирин Гоце Делчев стана поредният тим от Б групата, който отложи с 1 седмица старта на своята подготовка. Вместо на 19 юни Йордан Боздански събира своите възпитаници за първа тренировка от лятната подготовка на 26 юни. През миналата седмица и ръководството на ОФК Пирин Благоевград също отложи с 1 седмица началото на подготовката и „орлетата“ вместо днес ще започнат на 23 юни. Причината за по-късния старт и на двата отбора е и по-късното начало на шампионата във втория ешелон, който ще стартира на 2 август.

Ръководството на неврокопчани уреди днес още една контрола, която ще бъде срещу Банско на 19 юли. Преди това бяха договорени и спаринги с Пирин Разлог на 12 юли и с Монтана на 17 юли.

Поне за сега единственият, който обяви, че най-вероятно ще напусне отбора е опитният нападател Костадин Башов. Той си урежда трансфер в чужбина, но към днешна дата той категорично не е потвърдил напускането си пред изпълнителният директор Костадин Гуцев.

След като и официално бе освободен от Берое Виктор Шишков, в Гоце Делчев упорито се говори, че той ще се завърне в родния си отбор. На практика тимът запази повечето футболисти, които играха през пролетния полусезон в групата на майсторите.