Ръководството на Пирин Гоце Делчев официално заяви в УЕФА международната контрола на отбора с гръцкия „Шкода Ксанти“. Такива са изискванията на Европейската футболна централа за международни мачове, информира e-79.com.

Срещата ще се проведе в събота – 24 май, от 17:00 часа на градския стадион в Гоце Делчев. Ръководството на отбора е поканило международния топрефер от Петрич Ивайло Стоянов за главен съдия на този мач. Очаква се гърците да бъдат без една от звездите си – Де Гузман, който ще играе за националния отбор на Канада срещу нашите национали ден по-рано в Австрия.

Още миналото лято Пирин Гоце Делчев гостува в Ксанти и загуби с 0:4, но пък двата отбора установиха отлични взаимоотношения. Контролата в Гоце Делчев е по молба на гръцкия отбор, който се нуждае от мачове. На 16 май „Шкода Ксанти“ победи като гост „Верия“ с 5:1 в друга контрола.

Изпълнителният директор на неврокопчани Костадин Гуцев бе категоричен, че отборът няма да има проблеми и ще получи лиценз за Б група.

„Мисля, че думите ми бяха много неправилно интерпретирани от ваши колеги. Имам уверението, че ще бъдат разсрочени всичките ни задължения и съм убеден, че ще вземем лиценз за новия сезон“, завърши клубния шеф. Той потвърди, че след мача с гърците футболистите на Йордан Боздански ще излязат в лятна ваканция.